Magashegyi futóverseny 2010 - eredmények

2010. szeptember 19-én vasárnap rendeztük az első Magas-hegyi futóversenyt és ennek folytatása volt a síiskola első nyílt napja. Sajnos az égiek nem jártak a kedvünkben ezen az őszi vasárnapon.
Az egésznapos eső és borongós idő ellenére 32 elszánt futó és 18 váltó vágott neki a 4000 méteres távnak, amely még 225 m szintkülönbséget is tartalmazott. Hihetetlen kitartással rótták a métereket és mind a 86 versenyző célba is érkezett, ahol a síiskola oktatói frissítőkkel várták a hegy leküzdőit.

Nagy versenyt hozott a vége a tűzoltóság váltója és egy egyéni futó között és nagyszerű 18 perc 30 másodperces idővel végül a váltó pihentebb emberének sikerült legyőznie az egyéni verseny győztesét Nyíri Pétert. Ezt követően folyamatosan érkeztek a váltók és nagyszerű futással az egyéni versenyzők. Ahogy felérkeztek a versenyzők a hegyre mintha az időjárás is egyre zordabbá vált volna.
A síoktatást előkészítő egyensúly és ügyességfejlesztő játékok hamar előkerültek, hogy kitöltsük az eredményhirdetésig hátralévő időt. A gyerekek körében óriási népszerűségnek örvendett a SKIKE, a csodakerékpár és néhányan a monocikli nyeregében is ülve tudtak maradni. Új snowboardoktatónk, Peti segítségével jó néhányan megcsillantották képességüket a különböző egyensúlyfeladatok teljesítése közben. Az érdeklődők betekinthettek síiskolánkba és kérdéseket tehettek fel Szandrának a felszerelésekről, ruházatról.
Sajnos a hideg esőben mindenki elázott és az eredményhirdetést követően villámcsapásszerűen kiürült a pálya. Néhány bátrabb jelentkező azért kitartott és egészen három óráig gyűrte a síiskola által biztosított felszereléseket.

A verseny végeredménye innen letölthető.