Magashegyi Futóverseny 2011 - eredmények

Immár hagyományossá váló sportnapot tartottunk szeptember harmadik hétvégéjén. A tavalyi kezdeti próbálkozás után nagy izgalommal láttunk a verseny szervezéséhez és lebonyolításához. Szerencsére idén az égiek csodálatos idővel jutalmazták mindazokat a lelkes sportolókat akik, elhatározták megméretik magukat a hegyre futásunk során.

ajandekokEbben az évben nagy újításnak számított, hogy nevezési díjas lett a verseny, így viszont sokkal szebb és értékesebb díjakat tudtunk minden résztvevőnk számár a biztosítani. Az egyéni futók egyedi emblémázott pólót a váltótagok pedig egy különleges szépségű mézeskalács figurát vihettek haza, amit csak erre az eseményre készített a Csudaíz Kft. Ezek mellett Sátoraljaújhely Önkormányzatának támogatásával minden célba érkező bobjegyet kapott, amelyet a Zemplén Kalandpark egyedülálló pályáján használhat fel.

bemelegitesFolyamatosan történtek a nevezések és még a verseny napjának reggelén is sokan döntöttek úgy, bizony nekivágnak a Magas hegynek. Már kora reggel élettel telt meg a város főtere, ahol a városunk vezetői részvételével egy szenzációs bemelegítéssel vette kezdetét a nap.

A rajtot követően szédületes tempóval indult a 85 egyéni és 35 csapat a 4000 m-es távnak és a 225m-es szintkülönbség leküzdésének. Aki már futott valaha emelkedőre az tudja micsoda feladat ennek a teljesítése, de természetesen mindenki a saját tempójában versenyezhetett. Legfiatalabb versenyzőnk éppen csak betöltötte a 3 évet a legidősebb indulónk pedig a 69-életévében járt, vagyis inkább futott a verseny napján. Mindketten nagyszerű eredménnyel értek célba és remélhetőleg sok- sok alkalommal vesznek még részt versenyünkön.

Az élmezőnyben hatalmas csata alakult ki a tavalyi győztes Nyiri Péter és a tavasszal megtartott Újhely- Patak futóverseny győztese Stiller Dénes között. Péter, mint tapasztalt hegyi futó nagyon rutinosan versenyzett és nagy csatában, de végezetül ismételten hazavihette a verseny vándorkupáját. Időeredménye: 16.13.40! Egyéni nők között Balogh Emese lett az idei győztes, aki komoly atlétamúltját és gyerekkori futótapasztalatait felhasználva leelőzte a címvédőt.

cel 2Váltók között az abszolút első helyet idén a tűzoltóság „A" csapata szerezte meg Csabai Tamás, Holozsai Ferenc, Timkó Ádám összetétellel. Gratulálunk!
A váltóverseny új elnevezést kapott és ettől az évtől Zamatóczky László emlékfutás néven szerepel a versenyprogramban gyerekkori edzőnkre emlékezve. A külön erre a célra készített és gravíroztatott vándorkupát minden év első női és férfi csapata viheti haza és őrizheti egy éven keresztül. A győztes csapatok neve pedig felkerül a kupa talapzatára. 

nyiltnap3_th

A célban a síiskola oktatói és segítői frissítővel várták a megfáradt futókat. Majd rövid pihenő után kezdetét vette síiskolánk nyílt napja. Erre az alkalomra sok új meglepetéssel, játékkal készültünk. Kezdésnek különböző egyensúly feladatokkal mérhették fel tudásukat az érdeklődők majd a kötéltáncos pályán bizonyíthatta mindenki ügyességét. 

nyiltnap2_thA nap folyamán lehetőség nyílt minden érdeklődő számára oktatóink segítségével a sí vagy snowboard kipróbálására. A síiskola előtt kialakított kicsi tanuló pályánk hamar szűkösnek bizonyult és sokan életükben első alkalommal ismerkedtek ennek a csodálatos sportnak az alapjaival. Nagy öröm volt az oktatóknak ez a nagy érdeklődés, és reméljük hamarosan őszi és téli táborainkban köszönthetjük tanítványainkat.

A verseny és nyílt nap eseményeit Nagy Csaba fotós örökítette meg szuper felvételeivel, amelyek a Rákóczi utcán található fotóüzletében megtekinthetők és megvásárolhatók!

Az esemény képeiből válogatás a galériában található.


Az eredménylista innen tölthető le.